No hitsi, mikä tässä oikein viehättää? Kuin palaisi lapsuuden leikkipuistoon? Hihhuloimaan ja spreijaamaan vakavien ihmisten piha-aitoja? Hide and seek- leikin pelaaminen? Pseudominuus?

Leikitään sitten taas aikansa täällä.

"Niin, aamulla heräsin klo 5 seitsemän tunnin yöunen jälkeen virkeänä, laitoin kahvit tippumaan ja hain lehden postilaatikosta. Kuu oli kirkas ja täysi, ympärillä haloilmiö. Katselin sitä siihen asti kunnes rupesi palelmaan. Luin lehden ja söin pari leipää. Siirryin tietokoneelle katsomaan tietoja Norjan tunturituvista. Suunnittelin alkumatkaa kesän vaellukselle ja sitten aloin epäillä, ettei se toteudukaan. Jätin hautumaan. Vietin pitkän tovin fb:ssa keskustellen ystävien kanssa. Muitakin varhain herääviä siis oli paikalla, ikäkö se tekee sen.. Oli aika siirtyä television eteen sohvalle. Siihen sitten nukahdin. Puolilta päivin laitoin ruuaksi lihaperunalaatikkoa, joka maistui tosi hyvälle. Söin kolme lautasellista... luit oikein, kolme. Päätin ruveta leipomaan pullia, mutta huomasin, ettei ole aineksia. Värväsin perheenjäsenen kauppaan lahjomalla ja pääsin pullataikinan tekoon. Taikinan kohotessa ehdin katsoa telkkarista Michael Palinia Himalajalla, Tiibetissä. On ne vuoret kunnioitusta herättäviä. Taikinasta tuli oikein onnistunut. Leivoin pullia ja pitkoja, litran taikinasta. Yksi pitko halkesi pitkittäissuuntaan keskeltä, vähän harmitti. Valmiista pullista tein laskiaispullia vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Hyviä tuli! Nuorisolla oli kavereita, joten tarjoilin pullia heillekin. Nautin näistä viikonlopuista, kun talossa on ääntä ja vilskettä ja voin paistaa lättyjä tai pannaria, tai jotain sesonkiin kuuluvaa. Nyt on taas hiljaista, nuoret katosivat kylänraitille. Tapaamme taas klo 22.30, kotiintuloaikaan. Täällä sitä lojutaan koiran ja ukon kanssa, kohta saunotaan, niinkuin lauantaina on tapana. Tämä se on sitä elämää! Ihanaa: rauhallista, tasaista, riidatonta, vanhenevaa, läsnäoloa, herkuttelua, löhöilyä ilman eilistä ja huomista, ihan vaan tätä lauantaita. "

Tämä tarina oli tosi. Ja tällaisenaan juuri sitä, mitä haluan, ettei mitään sen kummempaa tapahdu. Että kaikki on hyvin ja rauha maassa. Omassa kotona.

Tästä rauhasta on hyvä ammentaa taas maanantaina -perjantaina siitä ei ole enää jälkeäkään. Onneksi se on palautettavissa. Juuri tällaisilla lauantailla. Sunnuntaina sitten ulkoillaan ja siivotaan.